Zo vind je jezelf terug na een break-up

w-to-keep-yourself-together-after-your-relationship-falls-apart---TORNADEAUX-Magazine---Life-hacks-

Het is onvermijdelijk dat elke vrouw op een bepaald moment in haar leven een break-up meemaakt. Een verbroken relatie maakt het verleidelijk om je mee te laten sleuren naar een donkere plek van verdriet en eenzaamheid. De vraag is daarom: hoe ga je ermee om? Natuurlijk… Ben en Jerry’s uit de vriezer trekken, janken om romcoms die je herinneren aan je eenzaamheid, en klagen bij je beste vriendinnen met een wijntje (te veel) is het eerste wat je doet. Maar het gaat om de oplossing op een dieper niveau: hoe heel je je gebroken hart? Hier zijn een paar tips over hoe je uit de as herrijst en weer die fantastische jij wordt!

Sluit het op de juiste manier af

Het is vaak een uitdaging om je ex weer onder ogen te komen na de break-up. Een keer met elkaar zitten is toch belangrijk, om te zorgen dat niets onuitgesproken blijft. De kans is groot dat, als je dingen niet op een goede manier beëindigt, je behoefte blijft hebben aan closure. Dit maakt het superlastig om door te gaan met je leven. Of het zorgt er zelfs voor dat je de negatieve gevoelens meeneemt in je volgende relatie.

Denk rationeel na over de situatie

Het is prima om even toe te geven aan het verdriet dat je voelt in je hart, maar zorg ervoor dat je ook je rationaliteit raadpleegt. Stel jezelf de vraag of je echt gelukkig was, en of jullie samenzijn niet alleen uit gemak en gewenning was. Grote kans namelijk dat er tekens waren, die je destijds hebt gemist, maar nu heel logisch zijn. Misschien is je conclusie dat het gewoon niet de juiste persoon of het juiste moment was. Of dat jullie meer beste vrienden waren, dan lovers. Om te zorgen voor een goed overzicht, maak je een lijst van alles wat ‘fout’ was aan jullie relatie. Dit zorgt ervoor dat de break-up als een minder groot verlies voelt.


Sta boven je eerste reacties na een afwijzing!

Zo reageer je niet op een afwijzing

Leid je gedachten af

Na een break-up merk je al snel dat je nu veel tijd overhoudt: de tijd die je vroeger samen met je ex doorbracht. Jezelf afsluiten van de buitenwereld om weg te kwijnen in je verdriet is verleidelijk. Afrader! Deze tijd is superwaardevol. Gebruik het om een nieuwe vaardigheid te leren, zoals een taal, een sport of iets dat je nieuwe hobby wordt. In ieder geval, vul je tijd door nieuwe dingen te doen. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap: terwijl je jezelf ontwikkelt, vergeet je je ex. 

Neem een pauze

Ga reizen! Ook al is het maar voor een weekend. Vraag een vriend(in) die overal voor in is, om met je mee te gaan op verkenningstocht in een ander land of andere stad. Nieuwe plaatsen zijn geweldig om nieuwe mannen of vrouwen te ontmoeten, die je op hun beurt weer afleiden van je recente verdriet. Al is het maar voor een onschuldige flirt: het laat jou weer zelfverzekerd, sexy en gewild voelen. Daarnaast is het uitstapje perfect om nieuwe leuke herinneringen te maken, zonder je ex.

 

Neem je tijd, maar rouw niet te lang. Laat je niet meeslepen in je verdriet en zorg dat je snel weer van het leven geniet. Het is misschien het einde van een tijdperk, maar zeker niet van het leven. You’ve got this!

 

Dit artikel is geschreven door Morraya, en vertaald door Merel. 


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP