Zo val je voortaan een stuk sneller in slaap

zo-val-je-voortaan-sneller-in-slaap

Ideeën die je krijgt in de late uurtjes zijn vaak de beste ideeën, maar die timing… Superirritant wanneer je net lekker in bed ligt, zin hebt om te slapen, maar je hoofd denkt daar anders over. Het ene idee na het andere schiet door je hoofd en je slaap is ver te zoeken. Wij hebben wellicht de oplossing: met deze simpele truc vergeet je die geweldige ideeën niet én je valt sneller in slaap dan ooit.

Staat genoteerd!

Als je wakker wordt gehouden door je hoofd die tolt van allerlei ideeën en gedachten, is er een vrij simpele oplossing: schrijf alles op wat je wakker houdt! Misschien klinkt het een beetje suf, maar zo val je echt sneller in slaap. Op deze manier schrijf je alles van je af, en dat zorgt voor ruimte en rust in je hoofd.

Lekker ouderwets

Met opschrijven bedoelen we ook echt opschrijven: met pen en papier dus. Waarom niet gewoon even snel een notitie maken in je iPhone? Het blauwe licht (en de straling) van je telefoon geven je hersenen een seintje dat het nog geen nacht is: het hormoon dat je slaperig maakt wordt vervolgens niet aangemaakt. Byebye goede nachtrust!

Wakker worden zonder kleine slaperige oogjes? Lees hier hoe! >> 

Rustige muziek

Zet een lekker rustig muziekje op nadat je alles hebt genoteerd: hiermee voorkom je dat je hoofd weer op hol slaat. Denk aan slow jams, instrumentals, klassieke muziek of iets anders dat jij relaxed vindt. Word je niet zo snel afgeleid? Kies dan voor muziek met zang. Luister goed naar de tekst, want die focus is als schaapjes tellen: voordat je het weet ben je in slaap gevallen.

Pssst… Vergeet niet het scherm van je telefoon op nightstand te zetten als je door Spotify scrollt!

Drie Spotify afspeellijsten die lekker relaxed zijn:
Love, Sex & Water
Bedroom Jams
Lazy Sunday Music


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP