Tip! Zo kom je uit je motivatiedip

Zo kom je uit je motivatiedip - TORNADEAUX Magazine - Life & carrière - Gids naar Succes

We hebben allemaal wel eens zo’n moment: je moet werken, maar in plaats daarvan staar je steeds minutenlang doelloos naar je beeldscherm. Vijf koppen koffie, maar alsnog ben je niet vooruit te branden. Constant kijk je op je horloge, maar de tijd gaat in een slakkentempo voorbij. Oh jee! Je hebt last van een motivatiedip. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk back on track komen. Zo doe je dat!

Stel goals en schrijf ze op

Het is belangrijk om jezelf te herinneren aan de reden dat je begonnen bent met wat je doet. Why? Zo blijf je dichtbij je doelen, je missie en je motivatie. Schrijf je doelen op, om het nog concreter voor jezelf te maken. Dat motiveert! Koop een notitieboekje, schrijf je doelen op en eventueel ook quotes die jou inspireren. Voel je een motivatiedip opborrelen? Blader je door je notities en je hebt gelijk weer je ogen op de prijs. Ook kan je jezelf gemakkelijk controleren als je doelen opschrijft: ben je op de juiste weg, of ben je verdwaald toen je een zijpad insloeg? Kan je zo doorgaan, of is het tijd voor verandering? Onthoud daarbij: never change your goals, change your actions!


Hulp nodig om een echte goalgetter te worden?!

Hoe je effectief doelen stelt en behaalt


Find yourself a cheerleader

Op de middelbare school had je een mentor om je er doorheen te slepen, zo iemand kan je ook nu nog goed gebruiken. Vind iemand die jou motiveert, aanmoedigt en energie geeft. Iemand die precies weet wat jij wil, en die jou helpt daar te komen. Diegene kent jouw doelen en houdt je accountable. Zij (of hij) accepteert jouw slappe excuses niet en moedigt je aan totdat je back on track bent. Je persoonlijke cheerleader!


Door gebrek aan motivatie vaak te laat?

Zo kom je voortaan op tijd

Beloon jezelf en voorkom de motivatiedip

Leuk en aardig die doelen, maar wat staat er tegenover? Let’s be honest: ergens blijf je toch dat kleine meisje dat met haar rapport bij opa en oma langsgaat en hoopt op een cadeautje voor het harde werken. Bij familie aankloppen voor een beloning zit er niet meer in, maar jezelf belonen wanneer je bepaalde doelen hebt gehaald kan altijd! Geniet van een wijntje met vriendinnen, neem een korte pauze, koop dat ene item waar je al maanden over droomt of doe eens een dagje he-le-maal niks. Je verdient het! Als je jezelf regelmatig beloont, ook al is het met iets kleins, voorkom je zelfs de motivatiedip. 

Onthoud wel dat het helemaal niet erg is als je af en toe de motivatie niet kan vinden, zolang je er maar niet te lang in blijft hangen. Eyes on the prize, girl… Eyes on the PRIZE!

 

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Lisa

Over Lisa

Lisa-Meijer---TORNADEAUX-Magazine---Tekstschrijfster


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP