Zeg het met kleur: dit straal je uit - TORNADEAUX Magazine - Merel Broere - Stijl Inspiratie

De kleur van je kleding zegt veel over jou als persoon. Bewust of onbewust straal jij ermee uit wie jij bent. Hoe? Kleuren wekken gevoelens op. Ga maar na: word jij net zo vrolijk van grijs als van geel? Cultuur, mode, ervaring en persoonlijke voorkeur vormen deze associaties. Of jouw kledingkast qua kleur matcht met wie jij bent en met wat jij wil uitstralen, ontdek je hieronder. Enne… Het is nooit te laat voor verandering, hè?! Gelijk een excuus om weer eens lekker te shoppen.

Zwart

Bestaat jouw garderobe voornamelijk uit zwarte kleding? Grote kans dat je dan vrij voorzichtig door het leven gaat: risico’s vermijd jij het liefst. Zwart betekent niet voor iedereen voorzichtigheid. Wanneer je af en toe zwart rockt met trots en zelfvertrouwen, straal je status, elegantie, autoriteit en stijl uit. Let wel op je lichaamstaal en houding als je gaat voor all black everything: je komt snel afstandelijk over in zwart.

Blauw

Met blauw maak je een betrouwbare en integere indruk. Gehuld in blauw straal je vertrouwen, oprechtheid en rust uit. Is het je wel eens opgevallen, dat blauw door deze associaties het geheime wapen van veel bedrijven is? Slim! Gebruik blauw ook tactisch, bijvoorbeeld tijdens de eerste ontmoeting met je nieuwe schoonouders.

Grijs

Grijs is een vrij neutrale kleur die weinig emotie oproept. Het komt al snel betekenisloos over. Ben je dan in deze kleur een onopvallende nietszeggende grijze muis? Hell no! Het is businesswise juist een slimme kleur: met grijs in je outfit kom je georganiseerd en gedisciplineerd over. Bovendien is grijs gemakkelijk te combineren met felle en warme kleuren, en dat is alles behalve saai!

Oranje

Oranje is een eyecatcher. Een warme kleur, waarmee je positiviteit, enthousiasme en creativiteit uitstraalt. Het schreeuwt ‘fun!’ en het laat zien dat je het leven niet altijd serieus neemt. Leuk! Maar vermijd té veel oranje: dat komt opdringerig of zelfs egoïstisch over. Uitzonderingen toegestaan op Koningsdag, of course.

Groen

Groen staat voor vernieuwing, samenwerking en ontspanning. Dat laatste is niet zo gek, groen is immers de kleur van de natuur. Net zoals deinende bomen in de wind een zen-effect hebben, heeft jouw groene outfit dat ook. Groen moet je doen, maar niet te veel. De keerzijde van de kleur zijn associaties met verveling en jaloezie. Dat wil je natuurlijk niet! 

Wit 

Het is niet voor iedereen weggelegd om witte kleding de hele dag vlekvrij te houden. Als je vaak wit draagt, ben je een net persoon. En zo kom je ook over. Met wit straal je verder sympathie, eerlijkheid en perfectionisme uit. Hoe meer wit, hoe perfectionistischer je vaak bent. Pas wel op, want teveel wit straalt leegte en naïviteit uit. Goed om daarom altijd een vrolijk kleurtje in de mix te gooien!

Geel

Als je geel denkt, denk aan je zomer, zon en lachende gezichten. Geel is één en al vrolijkheid, zou je denken. Maar de kleur heeft ook een serieuzere kant: in geel kom je gefocust en doelgericht over. Te veel geel zegt dat je enorm kritisch bent, iets om te vermijden dus.

Roze

Roze is dé kleur van barbies en prinsessen. Niet zo vreemd dat je in deze kleur lekker fris en jeugdig overkomt. Met de juiste dosis roze kom je lief, begripvol, vrouwelijk en zacht over. Maar don’t overdo it, de valkuil met veel roze is een onzekere en kinderachtige uitstraling.

Rood

Rood is de kleur van passie en romantiek. Geen breaking news, maar wist je dat je met deze kleur ook laat zien dat je lef hebt en je eigen plan trekt? Als je veel rood draagt, heb je waarschijnlijk een sterke wil, ben je lekker koppig en zelfs een tikkeltje dominant – en dat straal je ook uit. Niks mis mee! Maar wees hier bewust van, en overweeg je keuze als je bijvoorbeeld naar een sollicitatie of eerste date gaat.

Wat is jouw kleur?

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Merel

Over Merel

Merel-Broere---TORNADEAUX-Magazine---Tekstschrijfster


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP