Je vagina is kwetsbaar: weet jij wat je maandelijks tussen je benen gebruikt?

Yoni

Awkward… Praten over je flamoes en wat daar maandelijks beneden gebeurt. Menstruatie, en alles wat daar bij komt kijken, is en blijft een onderwerp waar de meesten liever niet openlijk over kletsen. Toch is dat nodig, want er gaat iets mis! Weet jij wat voor ingrediënten er in jouw maandverband, tampons en inlegkruisjes zitten? Grote kans dat je antwoord ‘nee’ is. Zet je schrap voor de openbaring: de feiten op een rij en de oplossing die Yoni jou biedt.

De openbaring

Altijd gedacht dat je maandverband en tampons van katoen waren? Mis! Het wordt voornamelijk gemaakt van synthetisch materiaal, en soms bevat het zelfs plastic. Als het wel van katoen is gemaakt, is het vaak alsnog foute boel. Katoen is één van de meest bespoten gewassen, waardoor het eindproduct vaak niet helemaal schoon is. De resten van een chemische spray op het meest absorberende plekje van je lichaam? Geen goed idee!

De gevolgen van deze ingrediënten

De onnatuurlijke materialen zorgen vaak voor irritatie en jeuk. Oervervelend, zo’n jeukende poes! Een zoektocht naar verzachtende smeersels of een doktersbezoek lijkt de meest voor de hand liggende oplossing. Maar zalfjes uit de winkel maken de itchy situatie vaak alleen maar erger, en wat de dokter meegeeft werkt maar tijdelijk. Kies liever voor een biologische oplossing, zodat de jeuk voorgoed wegblijft. Zo’n bewuste biologische keuze maken, daar helpt Yoni je bij. 

Geen poespas in de buurt van jouw poes

‘Rethink your period’ – de oprichters van Yoni willen dat alle vrouwen dat doen. Zonder twijfel ben jij daar op dit moment druk mee bezig, nu je weet wat voor troep je maandelijks tussen je benen gebruikt. Waarschijnlijk lichtelijke paniek: ‘you alright down there?’ Als jij vanaf nu bewust kiest, is er niks aan de hand. Yoni is het enige merk dat tot nu toe open kaart speelt. Zij gebruiken in hun producten enkel biologisch katoen, en vermelden alle ingrediënten netjes op de verpakking. Zeg ‘nee!’ tegen plastic of andere poespas in de buurt van jouw poes, met Yoni.  

Deel dit verhaal met vrouwen in jouw omgeving, zodat ook zij vanaf nu bewust kunnen kiezen.

 


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP