Wat is succes: de betekenis

De-betekenis--wat-is-succes----TORNADEAUX-Magazine

We hebben het heel vaak over succes. Succesvol worden, succes boeken, onderweg naar succes zijn… Toch is succes eigenlijk een supervage term, waar iedereen een andere betekenis aan geeft. Er is geen algemene maatstaf waarmee je kunt stellen: ‘nu ben ik succesvol!’ Daarom een opheldering over de betekenis van het woord succes, om verwarring en miscommunicatie te voorkomen. 

De definitie van succes

Volgens de Van Dale is de betekenis van succes: een goede afloop, uitkomst of uitslag. Duidelijk? Not really… Want, wat is een ‘goede’ afloop? Dat is per persoon verschillend. Voor de één is het huren van een mooi appartement een enorm succes, terwijl de ander pas tevreden is met een villa in een zonovergoten paradijs. Succes is afhankelijk van de doelen die jij stelt voor jezelf. Omdat iedereen andere doelen heeft, is succes niet generaliseerbaar.  

Succes is een resultaat

In strijd met wat je misschien dacht, is succes op zichzelf geen doel. Succes is een resultaat. Een resultaat als gevolg van een lange termijn visie, waar je naartoe werkt door korte termijn doelen te stellen. Succesvol ben je dus eigenlijk wanneer jij bent op de plek waar je wilt zijn. Jij legt dus de lat voor de mate van je eigen succes.

Geef betekenis aan succes

Het is belangrijk om te weten wat je wilt in het leven. Wat is je visie? Hoe ziet jouw droomleven eruit? Door dit gedetailleerd te bepalen voor jezelf, creëer je een maatstaf voor je eigen succes. Nadat je je visie duidelijk hebt, kan je reis beginnen. Stel doelen, maak een plan en off you go!

 

Nog geen idee hoe jouw ideale wereld eruit ziet?
Daag jezelf uit en ga ermee aan de slag!

Definieer jouw droomleven

 

 

Dit artikel is geschreven door Sanne van der Ploeg

Over Sanne

Sanne van der Ploeg - Executive editor - TORNADEAUX Magazine


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP