4x Waarom jij je passie in het leven nog niet hebt ontdekt

4-Verklaringen-waarom-jij-jouw-passie-in-het-leven-nog-niet-gevonden-hebt - TORNADEAUX Magazine

Anders dan de dromen in je slaap, verschijnt jouw grote droom in het leven niet zomaar in beeld. Bij andere ambitieuze vrouwen lijkt het vaak alsof het zomaar komt aanwaaien, die passie, maar niks is minder waar. Het is altijd een resultaat van een actieve ontdekkingstocht, een nieuwsgierige houding en acties buiten je comfortzone om. Hieronder lees vier mogelijke verklaringen waarom jij je passie in het leven nog niet hebt ontdekt, inclusief tips om daar verandering in te brengen.

1 Leven in je comfortzone

Je comfortzone voelt als een veilige plek, maar vanuit een bepaald perspectief is het meer een gevarenzone. Een plek waarin je verdrinkt in gewoontes, leeft op de automatische piloot en constant op hetzelfde niveau blijft hangen. Als je niet af en toe uit je comfortzone stapt, ontdek je geen nieuwe dingen. Binnen jouw veilige omgeving zal een nieuwe grote passie niet zomaar voor je neus staan.

TIP: stap wat vaker uit je comfortzone, hoe eng het ook is. Om de situatie te relativeren, is het goed om jezelf constant af te vragen: wat is het ergste dat er kan gebeuren?! Vaak is de uitkomst hooguit een awkward situatie, en geloof ons: dat soort momenten zijn het achteraf meer dan waard.

2 Alles op dezelfde manier

De quote ‘als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen’ is echt on point. Als jij altijd leeft volgens muurvaste patronen, blijven ook de resultaten hetzelfde. Op deze manier van leven blijft het vinden van jouw grote passie dan ook uit. Het is tijd om de boel ‘ns op te schudden!

TIP: doe alles eens lekker anders dan anders, zelfs de kleine dingen. Neem bijvoorbeeld een andere route naar het werk, lees een boek in plaats van voor de TV neer te ploffen, maak een praatje met de buurvrouw die je normaal niet spreekt of doe je boodschappen in een andere supermarkt.

 

Ga de uitdaging aan: geef jouw ideale leven vorm!

Definieer jouw droomleven

 

3 Liever lui dan moe

Zoals je nu vast wel doorhebt, is het vinden van je passie of droom niet niks. Er gaat een hele zoektocht aan vooraf. Daarom is luiheid fataal voor elke droom of passie out there. Elke keer bingewatchen, uitslapen tot in de middag of doelloos rondhangen is een gemiste kans op het vinden van jouw droom. Een actieve, nieuwsgierige en enthousiaste houding is een must.

TIP: tuurlijk is een luie dag zo nu en dan heerlijk, maar zorg voor balans. Als je gisteren gechilld hebt, kies er dan vandaag voor om iets anders te doen. Wat? Lees bijvoorbeeld een zelfhulpboek, volg een workshop, probeer een nieuwe sport of spreek af met iemand waar je tegenop kijkt voor een inspirerend gesprek.

4 Ach, het komt wel

Net als luiheid, staat ook onverschilligheid tussen jouw en je droom. Uitstelgedrag is een resultaat van een onverschillige attitude, en dat is zonde. Want: waiting is wasting! Elke minuut die voorbij tikt is enorm waardevol. Veel te waardevol om het te verspillen aan afwachten. Voordat je het weet ben je jaren verder en heb je spijt van al die tijd dat je hebt geleefd zonder passie.

TIP: lose the attitude! Zodra je onverschilligheid omzet in actie en nieuwsgierigheid gaan er deuren voor je open. Besef goed dat wachten je niks oplevert. De keuze is aan jou: leven zonder passie of nu op zoek gaan naar jouw droom. Beschouw het als een gevalletje ‘nu of nooit’.

 

 

Dit artikel is geschreven door Sanne van der Ploeg

Over Sanne

Sanne van der Ploeg - Executive editor - TORNADEAUX Magazine


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP