Stijltips van de Urban Traveller: ‘Laat niemand je vertellen dat iets not done is’

Stijltips-van-Rachel-Ecclestone,-de-Urban-Traveller--‘Laat-niemand-je-vertellen-dat-iets-not-done-is’---stijlinspiratie---stylingtips-

Style alert! Om jou stijlinspiratie te geven, stellen wij regelmatig een aantal vragen aan onze stijliconen. Dit zijn powervrouwen met een inspirerende, originele of toffe stijl die je niet vaak tegenkomt. Dit keer staat Rachel Ecclestone, beter bekend als de Urban Traveller, in de spotlights. Rachel is een influencer die dagelijks ruim 90.000 Instagrammers inspireert met haar kick-ass stijl. Zij vertelt je hoe zij haar persoonlijke stijl ontdekte en ontwikkelde, wie haar stijliconen zijn en met welke fashion struggles zij dagelijks te kampen heeft.

Vanwaar de naam ‘Urban Traveller’?

‘Al van jongs af aan reisde ik met mijn ouders de hele wereld over. Ik ben in Oman geboren, grotendeels in Noorwegen opgegroeid en daarnaast heb ik ook nog gewoond in Dubai en Syrië. Reizen en verschillende steden zijn een groot deel van mijn leven geweest, en nu nog steeds. Hoewel ik me inmiddels thuis voel in Amsterdam, ga ik er graag tussenuit: ik blijf diep in m’n hart altijd een traveller.’

Hoe omschrijf je jouw eigen stijl?

‘Eigenlijk heb ik geen vaste stijl: ik draag kleding op basis van hoe ik me voel. Als ik me sportief voel, ga ik bijvoorbeeld voor m’n witte Nikes. Maar als ik mij sexy voel, ga ik voor Motel Rocks all the way! Mijn stijl is daarom echt niet in één categorie te plaatsen.’

Hoe heb jij je persoonlijke stijl ontdekt en ontwikkeld?

‘Van kinds af aan was ik al extreem experimenteel. Ik droeg altijd al andere outfits dan de rest. Ik experimenteerde met verschillende stijlen: van emo tot gothic en scandi-minimalisme. Dat aparte zie je nu nog steeds terug in mijn stijl. Ook Tumblr en YouTube, met mode-accounts zoals dat van Jenn Im, hebben mij geholpen om mijn stijl te ontwikkelen.’

Rachelle Ecklestone, the Urban Traveller - TORNADEAUX Magazine - Stijl inspiratie 3

Urban Traveller on the Gram

Wie is jouw grootste stijlicoon?

‘Mijn grootste stijlicoon is zonder twijfel Marilyn Manson. Vooral vanwege zijn houding ten opzichte van mode. Hij heeft mij echt geleerd dat het niet uitmaakt wat je draagt of hoe je het draagt. En nog een belangrijke les van hem: andermans meningen over jouw outfits doen er niet toe.’

Heb je nog andere stijl-inspiratiebronnen?

‘Jazeker! Ik struin regelmatig de Instagram-accounts van fotografen af voor inspiratie. Elle May Leckelby is één van mijn favorieten. Maar ook mijn vrienden inspireren mij enorm. Zo zijn @oumaymaboumeshouli en @nanda_schwarz altijd superstijlvol!’

Wat is de boodschap die jij wilt overbrengen met je kleding en blog?

‘De belangrijkste boodschap is: wees niet bang om kleding te dragen dat buiten de modetrends of jouw gebruikelijke stijl valt. Het leven is veel te kort om maar één stijl te rocken. Er zijn meer items ‘helemaal jij’ dan je denkt.’

Rachelle Ecklestone, the Urban Traveller - TORNADEAUX Magazine - Stijl inspiratie 2

Urban Traveller on the Blog

Welk item is écht Rachel?

‘Mijn afgetrapte babyroze Timberlands! Elke nacht als ik werk als clubfotograaf, wanneer ik op een festival ben, of de natuur in ga zijn ze aan mijn voeten vastgelijmd. Ik heb liters bier, veel te vroege ochtenden en tig vieze festivalterreinen met mijn roze babies overleefd. Een goed paar schoenen brengt je overal.’

Wat is jouw ultieme fashion struggle? En hoe los je die op?

‘Of ik nou naar m’n vrienden ga, moet werken of de stad in wil: ik moet een half uur fietsen om er te komen. De struggles zijn standaard… Hoe warm zal deze outfit me houden? Is het makkelijk te dragen op de fiets? Krijg ik het niet te warm? Zal ik extra kleding meenemen? Vaak los ik het op door iets extra’s mee te nemen. Daarom zie je me altijd met een rugzak. Rugzakken zijn m’n leven!’

Wat is jouw tip voor vrouwen die zoekende zijn naar een eigen stijl?

‘Ik zou zeggen: leen, steel en moodboard it up! Als je iets ziet dat je leuk vindt, probeer het uit. Zo ontdek je of het een stijl is waar je je prettig bij voelt. Zo niet? Ga dan door naar de volgende stijl, of combineer die twee! En laat niemand je vertellen dat het not done is. Er is geen goed of fout in de mode. Eerst een zelfvertrouwen-boost nodig voordat je durft? Legally Blonde doet voor mij altijd de truc.’

Rachelle Ecklestone, the Urban Traveller - TORNADEAUX Magazine - Stijl inspiratie

Urban Traveller on YouTube

 

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Merel

Over Merel

Merel-Broere---TORNADEAUX-Magazine---Tekstschrijfster


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP