Bij het horen van dingen als ‘sisterhood’ en ‘supporten in plaats van concurreren’ zie je waarschijnlijk een ideaalbeeld voor je, waar je dolgraag deel van uit wil maken. Logisch! Want dat zou een wereld vol vrijheid, geluk en verbinding betekenen, en een maatschappij die meer in balans is. Maar toch, wanneer het erop aankomt, nemen de negatieve gevoelens vaak de overhand. Misschien herken je het wel: een steek van jaloezie bij het zien van het succes van een andere vrouw. ‘Waarom ik niet en zij wel?’ Op dit cruciale punt zouden we met elkaar moeten vieren dat een sister succes heeft. Maar de realiteit is anders: veel vrouwen laten negatieve gevoelens winnen door te roddelen, het succes te negeren met een tikkeltje afgunst of zonder schaamte te reageren met een haatcomment. Dit moet anders! Als wij vrouwen elkaar echt steunen, in plaats van constant met elkaar te concurreren, verandert de kwaliteit van iedere vrouw haar leven in deze maatschappij. Hier is waarom.

 

Let’s break it down

Mannen hebben nou eenmaal het meeste invloed in onze maatschappij, of we het nou leuk vinden of niet. Voor een groot deel heeft dat te maken met geld. Misschien schieten de haren in je nek nu omhoog, want UGH… Geld! Iets waar veel mensen geen goede relatie mee hebben, om wat voor reden dan ook. Maar feit is, geld speelt binnen de ongebalanceerde maatschappij een enorme rol. Succes en geld gaan hand in hand. Dus daarom is het belangrijk om het hierover te hebben. Let’s break it down.
→ Geld betekent invloed;
→ Meer vrouwen met geld, betekent meer vrouwen met invloed;
→ Meer vrouwen met invloed, betekent een betere balans binnen de maatschappij;
→ Een betere balans binnen de maatschappij, betekent betere levens voor alle vrouwen in the end.


Betere levens voor alle vrouwen

Vrouwen zullen namelijk geld uitgeven met en aan andere vrouwen, want ze hebben sterk de behoefte aan verbinding. Denk aan het supporten van hun communities, zorgen voor goedbetaalde banen voor andere vrouwen binnen hun bedrijven, het kopen van diensten of producten van andere vrouwelijke ondernemers en geven aan allerlei goede doelen. Wij geloven dat dit op lange termijn zorgt voor een hogere kwaliteit van leven voor veel vrouwen. Meer vrouwen met megabedrijven, meer vrouwen op topposities en over het algemeen gewoon meer vrouwen die werken. Financieel staan zij en hun gezinnen daardoor sterker in hun schoenen. Kinderen die ze ter wereld brengen, worden in (nog) betere omstandigheden en met meer aandacht opgevoed. Meer aandacht, want grote kans dat het aantal kinderen nog meer daalt. Daarnaast zijn er genoeg middelen voor goede educatie en gezien kinderen de toekomst zijn belooft dat veel goeds. De conclusie is: de wereld waarin we leven gaat er met sprongen op vooruit als wij vrouwen elkaar supporten.


Vrouwen voor vrouwen

Maar elkaar als vrouw supporten, hoe doen we dat dan? Denk bijvoorbeeld aan je koopbereidheid op bepaalde vlakken. Het gebeurt veel, dat vrouwelijke ondernemers iets fantastisch ontwikkelen, waar elke andere vrouw haar voordeel uit kan halen. Toch kopen velen het niet, door bepaalde beperkende overtuigingen. Zoals bijvoorbeeld: ‘Waarom zou ik? Alleen zij verdient er bakken met geld mee…’ Een beslissing, gemaakt op basis van afgunst, in plaats van op persoonlijk succes. Denk ook aan waar je je producten koopt. Kies je voor een grote keten, of voor het supporten van een onderneming gerund door een vrouw? Maar, het supporten zit ‘m natuurlijk niet alleen in geld-gerelateerde keuzes. Het begint voor een groot deel bij communicatie onderling. Een enthousiaste felicitatie bij succes, in plaats van het negeren of het zaaien van haat. Of liever een simpele ‘you go girl!’, dan te roddelen tegen je beste vriendin: ‘heb je haar gezien?! Zo overdreven’.

 

Ruimte voor iedereen

Misschien ben jij iemand die in eerste instantie moeite heeft met het zien en supporten van iemand anders haar succes. Een steek van jaloezie, een waardeloos gevoel over jezelf en daardoor een ‘bah, moet je haar nou zien, miss perfect.’ Laten we voorop stellen: zo’n negatief geladen eerste reactie maakt je geen slecht persoon. Je hebt gewoon nog veel te leren, te ontdekken en te groeien als persoon. En dat is okay! Maar belangrijk om te weten is: in deze wereld is er ruimte voor iedereen. Iedereen kan helemaal zichzelf zijn en doen wat zij het allerliefste doet. Er bestaan geen beperkingen. Alleen maar de beperkingen die jij jezelf oplegt. Wanneer jij heilig gelooft in concurrentie, of denkt dat jij niet goed genoeg bent om te kunnen doen waar je van houdt, is dat de enige beperking die jou in de weg staat. Wanneer je uitgaat van je eigen kracht en kunnen, laat je alle opties wijd open. Open voor kansen, open voor het realiseren van je doelen en dromen, ongeacht wat anderen doen. En als je nu nog het geloof in jezelf mist, maak je dan vooral geen zorgen. Dat is iets wat je kunt leren. Wij, en onze sisterhood, helpen je daar met alle liefde mee!

 

Je krijgt wat je geeft

Wij geloven er heilig in dat er geen concurrentie bestaat. Iedereen is anders. Iedereen doet dingen op haar eigen manier. Wanneer je trouw blijft aan jezelf, is er geen concurrentie. De enige met wie je een competitie hebt, is met jezelf. Om jezelf constant beter te leren kennen, steeds meer van jezelf te houden en om stappen te blijven zetten richting het leven dat je zo graag wilt leven. Weet ook dat het supporten van anderen niks wegneemt bij jezelf. Sterker nog, als jij iemand anders jouw support geeft, krijg je dat ongetwijfeld terug. Maar, andersom geldt dat ook. Verspreid je haat? Wees dan voorbereid: that’ll backfire bigtime! Je krijgt wat je geeft. Gun jezelf het allerbeste, maar een ander ook. Vertrouw erop dat de support die je geeft ook weer jouw kant op komt, precies wanneer je het nodig hebt. Ook als het nog niet lijkt te komen, houd je vast aan het vertrouwen en blijf handelen vanuit liefde.

 

Liefde overwint en verbindt

Vertrouwen en liefde, dat zijn de twee keys die je nodig hebt om jouw meest ideale leven te creëren. En je zult zien, die liefde overwint en verbindt alles. Binnen jouw eigen leven, maar op een gegeven moment ook op grotere schaal binnen de maatschappij. Het is een brug naar een mooiere wereld. Een wereld waarin elke vrouw een beter leven leeft, waar onze kinderen in hun tijd weer van profiteren. Samen overwinnen we disbalans, ongelijkheden en onvrede. Het lijkt misschien ver doorgedacht, en we hebben een lange weg te gaan. Maar wij kunnen het verschil maken. Jij kunt het verschil maken. Het gaat tijd, moeite, pijn en energie kosten, maar dat is het duizendmaal waard. Join de sisterhood. Verspreid liefde in plaats van haat. Support andere vrouwen, zoveel als je kunt. Steek tijd in je persoonlijke groei. Leer onvoorwaardelijk van jezelf houden. Vind de passie die jou op de meeste pure manier kracht en purpose geeft. Geef, en ontvang. Laat liefde overwinnen en verbinden, zodat het ideale plaatje van een maatschappij en een sisterhood vol vrijheid, geluk en verbinding onze realiteit wordt. Samen leren, samen groeien. Samen staan we sterk! Dat is waar wij het voor doen. Dat is de missie van TORNADEAUX.

 

‘Love and faith are the keys you need to unlock the most fulfilling experiences in life’ – Sanne van der Ploeg

 

 

Geraakt door dit stuk? Spread the word! 
Samen bereiken we alle vrouwen in Nederland. Samen maken we het verschil. Samen staan we sterk!
 
Zo kun je het delen:
– Deel een screenshot van het artikel in je Instagram Stories of feed met de hashtag #ikjoin en een tag naar @tornadeaux_com of @sanne.vdploeg. Zo missen we je bericht niet!
– Of deel de link van het artikel via Facebook met de hashtag #ikjoin.
From the bottom of our hearts: dankjewel!

 

 

Geschreven door: Sanne van der Ploeg

 

Volg ons, zodat je niks mist!

Zo blijf je jouw angsten de baas

Soms lijkt alles compleet buiten jouw controle, vooral op momenten waarop je zwart ziet van angst. De ene na de andere bangmakende of beperkende gedachte schiet door je hoofd. Je trekt onbewust alles compleet uit perspectief. En daar sta je dan, met een machteloos...

read more

Spoiler! Angsten blijven voor altijd bij je

Misschien was het lezen van de titel een dikke domper voor je, maar geloof ons, het is oké! Hoewel angsten voor altijd bij je blijven, wil dat niet zeggen dat deze angsten je blijven beperken. Integendeel zelfs! Wanneer jij echt tot het uiterste gaat, zijn je angsten...

read more

Je angsten rationaliseren doe je zo

Als je eenmaal bewust bent van je denkpatronen en de angsten die daaruit voortvloeien, is het tijd voor logisch denkwerk. Waarom? Angsten komen van een niet-rationele plek. Zoals je inmiddels weet, zijn angsten niets meer dan gebakken lucht. Daarom is rationeel er...

read more
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial