Rachelle Davida (22) | Modeontwerpster

Rachelle-Davida-Manuputty---succesverhalen---modeontwerpster - fashion designer

Jong, gepassioneerd en getalenteerd: een korte omschrijving van modeontwerpster Rachelle Davida Manuputty. Ze is nog maar 22 lentes jong en ze heeft nu al een eigen atelier, stagiaires in dienst en heel wat toffe opdrachten achter de rug. Wij gingen bij haar langs om alles te weten te komen over haar merk Rachelle Davida. Dit keer blijft het niet alleen bij lezen: bekijk de allereerste aflevering van Tornadeaux TV waarin Rachelle aan het woord komt en je een exclusieve sneakpeek van hét design ziet. Check ‘m snel!

Kan je niet wachten om de video te bekijken?! Scroll dan gelijk door naar beneden.

Over Rachelle

Rachelle heeft vanaf jongs af aan al een grote passie voor modeontwerpen. Ze groeide op met de ambacht dankzij haar oma en tantes, die altijd zelf kleding maakten. Rachelle wist daardoor allang wat ze wilde in haar leven: een opleiding kiezen was daarom een fluitje van een cent. Op haar zestiende begon ze aan de opleiding tot Mode-Maat Specialist aan het ROC Mondriaan in Den Haag.

Hoe het allemaal begon

Vlak voordat Rachelle twee jaar geleden afstudeerde, begon haar carrière gelijk goed. Ze werd door haar school geselecteerd als Uitblinker van ROC Mondriaan 2015. Ze vertegenwoordigde haar school tijdens de landelijke verkiezingen, waar alle uitblinkende MBO’ers van Nederland tegen elkaar streden om de titel. Dit deed ze door haar allereerste eigen collectie, genaamd Zipp-it, te showen. Met een wildcard ging Rachelle door naar de finale waar ze uiteindelijk eindigde als vierde van Nederland. You go girl!

Volg Rachelle Davida op Instagram

Haar carrière

Nadat Rachelle afstudeerde, ging ze meteen voor de grootste stap: een eigen atelier. Het merk Rachelle Davida werd al snel een succes door al het werk dat Rachelle verzette in haar atelier in Rotterdam. Ze sleepte opdrachten binnen voor onder andere Marlies Dekkers en Hair Hour, en ze gaf haar allereerste modeshow in 2016 tijdens het Kwaku Festival in Amsterdam.

Inspiratie

Eén specifieke inspiratiebron heeft Rachelle niet: ‘eigenlijk raak ik gewoon geïnspireerd door mijn leven. Alles wat ik meemaak en de mensen om me heen van wie ik hou, inspireren me. Maar ook de natuur, muziek, Molukse dans en mijn passie.’

Ultieme droom

Wat Rachelle het liefst wil, is een eigen zaak. ‘Het lijkt me geweldig als mensen gewoon mijn winkel kunnen binnenstappen!’ Wel wil ze toch echt exclusief blijven. Lopende band items zal je dus niet aantreffen in de toekomstige Rachelle Davida shop, maar unieke op maat gemaakte kleding zeker!

Geen succes zonder risico’s, hier is waarom >>

Advies van Rachelle

Rachelle haar liefde voor modeontwerpen was al vroeg genoeg ontwikkeld om zeker te weten welke kant ze op wilde met haar leven. Heb je nou zelf nog geen idee wat je later wilt doen, onthoud dan de volgende wijze woorden van Rachelle: ‘Kies een vak waar je je heel erg in thuis voelt, alleen dan kom je echt over op anderen. Het is nooit te laat om je kennis te verbreden, om je interesses te ontdekken. Experimenteer totdat je erachter bent in welk vak je je echt thuis voelt. Neem de tijd om je plekje te vinden en overhaast het niet.’

Benieuwd naar Rachelle en haar atelier (met dakterras en geweldig uitzicht)? Kijk dan snel de eerste aflevering van Tornadeaux TV.


Pssst… Er komen nog veel meer toffe videos aan, dus vergeet je niet te abonneren!


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP