Natuurlijke detox voor een mooie gladde huid

Natuurlijke-detox-voor-mooie-gladde-huid-beauty-tips-TORNADEAUX-Magazine

Ah nee hè… Weer zo’n dag met een hoofd als een krentenbol. Grote kans dat je het wel kent: van die dagen waarop het lijkt alsof je meer pukkels hebt dan vrije huid. Wanneer je gefrustreerd in de spiegel kijkt naar de laatste uitbraak, realiseer je je dat je een tikkeltje ongezond bezig bent geweest de afgelopen periode. Wat je eet en drinkt heeft niet alleen invloed op de weegschaal, het doet ook veel voor je huid en haar. Het eten waar de weegschaal minder gelukkig van wordt, maakt ook je huid niet blij. Waar doe je je lichaam nou wel een plezier mee? Een gezonde en natuurlijke detoxweek!  

Heel veel water drinken

Als je 2,5 liter water op een dag drinkt, is je lichaam voldoende gehydrateerd. Hiermee geef je je nieren de kans om je bloed goed te reinigen. Schoon bloed door je lijf, betekent schoon bloed naar je huid. Een natuurlijke cleanser!

Geen onnatuurlijke, bewerkte producten

Snoep, frisdrank en ander bewerkt eten en drinken: weet jij wat er precies in verwerkt zit? Feit is dat bijna niemand dat weet. Vaak zitten er onnatuurlijke en onnodige ingrediënten in, die onrust in je lijf veroorzaken. Sla daarom alle onnatuurlijk en bewerkte producten over in de detoxweek.


Wist je dat er ook bewerkte stoffen in bijna alle tampons en inlegkruisjes zitten?

Over poespas in de buurt van je flamoes

Vegan voor een week

Ja, je leest het goed. Want geen onnatuurlijke en bewerkte producten, betekend pretty much vegan. Laat het vlees, de kaas, kwark en eitjes even voor wat ze zijn: in de detoxweek eet jij alleen plantaardig. Je zult zien dat je je binnen no time fitter voelt. Ook grijp je minder snel naar chocolade en andere snacks, want ook daar zit vaak iets dierlijks in verwerkt. Alleen in bijvoorbeeld echt pure chocolade zit niks, en dat schijnt dan weer goed te zijn voor je humeur. Van een goed humeur ga je natuurlijk ook stralen. Dus: win-win!  

Vergeet je schoonheidsslaapje niet

Slapen doet wonderen voor je huid. Je hebt het vast wel eens opgemerkt: een minder stralende huid wanneer je tot in de late uurtjes aan de cocktails hebt gezeten. En dat ligt niet perse aan de alcohol, maar juist aan het slaapgebrek. Dus slaap in je detoxweek goed en veel. Gelijk een ijzersterk excuus om overdag toe te geven aan een powernap.


Moeite met in slaap vallen? Probeer deze truc!

Zo val je voortaan sneller in slaap

Het resultaat

Als je het bovenstaande een week volhoudt, zijn je pukkels daarna nagenoeg verdwenen, je voelt je fitter en er is zelfs een dikke kans dat je een paar kilo’s kwijtraakt. En dat binnen een week! Het is dus absoluut niet nodig om al het ongezonde voorgoed uit je leven te verbannen. Gelukkig! Want heel eerlijk: kiezen tussen geen pukkels of pizza en chocola is vrijwel mission impossible. Toch? Bij de volgende pukkeluitbraak weet je nu dus in ieder geval wat je te doen staat. Een week lang gezond en natuurlijk detoxen.

Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn producten die je huid van binnenuit laten stralen. Voeg ze vaker toe aan je boodschappenlijst, en je zult zien: vaker pukkelvrij!

Benieuwd naar dit gezonde schoonheidsgeheim?

Het schoonheidsgeheim

 

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Marloes

Over Marloes

Marloes Teunissen-Arends - Een kopje tekst - Mooier Leven


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP