Here’s the deal: Ik vind het fantastisch om mijn journey te delen met de wereld. Via TORNADEAUX en mijn dagelijkse stories op Instagram. Ik doe het met alle liefde, omdat ik hoop dat andere mensen ervan leren, dat ik ze inspireer en dat ik daarmee iets van waarde bijdraag in hun levens. In jouw leven. Maar soms… Soms heb ik gewoon geen zin om te praten met een camera voor m’n neus, in een vlog of een Instagram story. Een intro aan elkaar lullen, het kort houden, een ondertiteling typen… Het is leuk voor zo dag en door, maar wanneer het er echt op aankomt biedt dat mij niet genoeg ruimte om ECHT te kunnen delen. Op die momenten wil ik me gewoon uitdrukken in woorden. Dat is voor mij de meest pure manier, schrijven. Opschrijven wat ik voel, zonder er echt bij na te denken. Het vloeit uit m’n vingers, ingegeven door mijn hart. Daarom heb ik besloten dat ik meer ga schrijven, over de geladen onderwerpen. Ik heb nu namelijk het gevoel dat belangrijke onderdelen van mijn journey out of the picture blijven. Vaak zijn dit de dingen die gebeuren in de wat mindere tijden. Tijden van dipjes, van tegenslagen, van verwarring en soms zelfs wanhoop. Want die zijn er ook. En daar ben ik heel blij mee en dankbaar voor: dat zijn de momenten waarop ik het meeste leer, waardoor ik groei. Maar op die momenten denk ik er niet aan om m’n camera erbij te pakken om het te delen. Ik kruip dan op de bank met een dekentje en mijn journal. Ik schrijf het op, maar het blijft bij mij. Tot nu.

 

Uit balans door minder vrijheid

De afgelopen tijd ben ik een stuk minder te zien op Instagram Stories. Dat heb je zonder twijfel ook gemerkt als je me volgt. Ik struggle namelijk heel erg met balans vinden in mijn leven, sinds ik fulltime stage loop. Veel dingen waar ik normaal gesproken alle tijd voor had, kom ik nu nauwelijks aan toe. Dat zorgt voor onrust. Zowel in mijn hoofd als in mijn lijf. Ik vind het moeilijk om daar mee te dealen, want het allerbelangrijkste voor mij is me vrij voelen. Want als ik me vrij voel, ben ik op mijn best. Dan voel ik me creatief, vol inspiratie en met een torenhoge energie. En dat mis ik nu. Heel erg. En begrijp me niet verkeerd: mijn stage is leuk! Maar toch zit ik anders in mijn vel door het ritme. In mijn vrije tijd ben ik daarom grootste deel van de tijd op mezelf. Geen zin om online te zijn, weinig energie om sociaal te doen en amper inspiratie om iets te ondernemen.


Strijd in gedachten

In mijn hoofd was er in het begin constant strijd. Dat ik nu zo weinig deed aan mijn ondernemingen beviel me voor geen meter. ‘Kom op! Blijf gedisciplineerd.’ Ik ging om 6.00 uur op om te werken aan m’n eigen dingen, om 8.00 stapte ik op de fiets naar stage, en als ik thuis kwam om 17.30 kookte ik avondeten en ging weer aan de slag tot 20.00 uur. Vaak voelde het lekker. ‘YES! Toch nog wat kunnen doen.’ Maar terwijl ik zo ‘on a roll’  was, schreeuwde mijn lichaam om rust. Mijn innerlijke wijsheid wist allang dat dit niet de manier was. Maar zelf kwam ik er pas achter na de eerste twee maanden… Toen ik op een gegeven moment geen plezier meer had aan het werken aan TORNADEAUX drong het tot me door. Dit moet anders.

 

Overgave

Alles was stond gepland, het hele kwartaal was uitgedacht. We zouden keihard gaan met TORNADEAUX. Maarja… toen had ik niet kunnen weten dat stage zo’n hoge tol van me zou eisen, dat er leden van het TTeam zouden opstappen door persoonlijke drukte en dat ik binnen mijn privéleven slecht nieuws zou ontvangen (no worries, we’ll be fine!). Zoals je net las was ik er eerst tegen aan het vechten. That backfired big time! En daarvan leerde ik dat overgave ook een kunst is. Gewoon accepteren hoe dingen zijn zoals ze nu even zijn. Niet constant door willen gaan, mezelf niet altijd die druk opleggen van het houden aan een planning. Even een break nemen is okay. Grenzen aangeven en bewaken is okay. Meer dan okay zelfs! En toen ik me daar eenmaal aan overgaf, voelde ik me 100 kilo lichter.

 

‘Nee’ zeggen

Overgave voor mij is heel dichtbij mezelf staan. Zorgen dat ik me goed voel, wat de situatie ook is. Dat betekent mezelf geven en gunnen wat ik nodig heb om me goed te voelen. Dat betekent mijn team laten weten dat ik de vlog toch pas morgen opneem, mijn vriendin opbellen dat het etentje toch even verschoven moet worden of dat ik een paar dagen helemaal offline ben en niet reageer op berichtjes. Zonder me ervoor te verontschuldigen. Een nee tegen anderen is op dat moment is een dikke vette ja tegen mezelf. De grens is getrokken en met de nee bewaak ik de grens. En daarvoor ben ik niemand een verantwoording schuldig: I am just taking care of myself. Probeer dat ook eens wat meer als je dat nog niet doet, want girl, het voelt damnnnn goed!

 

Doen wat me goed laat voelen

Als ik dan ‘nee’ heb gezegd en voor mezelf kies, moet ik wel heel bewust de juiste dingen doen met die tijd om me goed te voelen. Want dat is net zo belangrijk. Misschien ken je het wel, dat je een hele dag series kijkt met vet veel snacks en uiteindelijk blijft zitten met een kutgevoel?! Ik heb dat in ieder geval wel. En dan weet ik als ik andere dingen had gedaan voelde ik me stukken beter, zoals: mediteren, schrijven, piano muziek luisteren, puzzelen en de natuur in gaan. Maar ergens is het moeilijker om mezelf daartoe te zetten. Not sure why… Dat is nu wat ik te leren heb. Echt doen waar ik van weet dat ik me daardoor goed voel, en niet doen wat lekker makkelijk is. Uit liefde voor mezelf. Want daaruit vloeien prachtige dingen, zoals de bijzondere gebeurtenis, toen ik opeens oog in oog stond met een roofvogel op mijn favoriete plekje in de natuur. Ik heb lang getwijfeld of ik het wilde delen, maar ik ga het binnenkort op papier zetten.

 

XOXO,

Sanne

Pssst…. Mij beter leren kennen? Volg mijn Instagram Stories, waarop ik bijna dagelijks mijn leven ‘vlog’!

Volg ons, zodat je niks mist!

Zo blijf je jouw angsten de baas

Soms lijkt alles compleet buiten jouw controle, vooral op momenten waarop je zwart ziet van angst. De ene na de andere bangmakende of beperkende gedachte schiet door je hoofd. Je trekt onbewust alles compleet uit perspectief. En daar sta je dan, met een machteloos...

read more

Spoiler! Angsten blijven voor altijd bij je

Misschien was het lezen van de titel een dikke domper voor je, maar geloof ons, het is oké! Hoewel angsten voor altijd bij je blijven, wil dat niet zeggen dat deze angsten je blijven beperken. Integendeel zelfs! Wanneer jij echt tot het uiterste gaat, zijn je angsten...

read more

Je angsten rationaliseren doe je zo

Als je eenmaal bewust bent van je denkpatronen en de angsten die daaruit voortvloeien, is het tijd voor logisch denkwerk. Waarom? Angsten komen van een niet-rationele plek. Zoals je inmiddels weet, zijn angsten niets meer dan gebakken lucht. Daarom is rationeel er...

read more
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial