How to: op hakken lopen als niet-hakkendrager

How-to--op-hakken-lopen-voor-niet-hakkendragers---Style-tips---TORNADEAUX-Magazine

Zou jij ook graag de hele dag doorbrengen op torenhoge hakken, maar zie jij tegelijkertijd de valpartijen, zere voeten en blaren al voor je? Die stress is nergens voor nodig: met deze simpele tips ga jij van niet-hakkendrager naar total pro. En ja, dat is exclusief pijn en enorme blunders! Eerst ga je op jacht naar de juiste schoenen, vervolgens oefen je er op los en daarna rock jij je hakken als geen ander.

Kies bewust

Gelijk beginnen met hakken van twaalf centimeter is niet heel verstandig, kies liever voor een lagere hak. Zo laat je je voeten wennen aan het lopen op hakken. Bouw het langzamerhand op, van laag naar hoog. Daarnaast is het kiezen van de juiste maat van groot belang. Klinkt logisch, maar het gaat vaak mis. Vraag hulp in de winkel, want met een perfect passende hak voorkom je kapotte tenen, ingegroeide teennagels en verlaag je de kans op blaren. 

Dikker is beter

Als je weinig ervaring op hakken hebt, doe je er goed aan om te beginnen met blokhakken. Kies voor schoenen met een plateau-, blok- of sleehak in plaats van pumps. Een dikkere hak zorgt namelijk voor meer stabiliteit. Hierdoor is het gemakkelijker om je evenwicht te bewaren tijdens het lopen. Minder bambi-praktijken dus! Als dit goed gaat, stap je geleidelijk over naar een smallere hak als je wilt.

Oefenen, oefenen, oefenen

Heb je de perfecte hakken gevonden? Loop ze dan elke dag even in, het liefst gewoon in huis. Op hakken lopen is namelijk een learnable skill. Als je elke dag even oefent, heb je het sneller onder de knie. Na een tijdje vind je gemakkelijker je evenwicht en wennen je voeten aan de hoogte. Gaat het lopen in huis van een leien dakje? Ga dan next level, en loop eens een rondje in de buurt.

De juiste houding is key

Sta rechtop, met je schouders naar achteren, je borst naar voren en loop vanuit je heupen. Zet tijdens het lopen je voeten niet plat neer, maar eerst je hak en daarna je tenen. De balans ligt dus op je voorvoeten: je loopt eigenlijk bijna op je tenen. Ben je op een feestje? Blijf vooral in beweging! Je belast je lichaam juist meer als je stilstaat op hoge hakken. Lekker blijven dansen dus!

 

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Merel

Over Merel

Merel-Broere---TORNADEAUX-Magazine---Tekstschrijfster


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP