Ende Collective | Sieraden die je nooit eerder hebt gezien

Ende Collective jewelry - necklace - TORNADEAUX collaboration

Ben jij een sieraden-freak? Zo ja, zet je dan maar schrap! Ende Collective is een merk uit San Francisco dat mind-blowing sieraden maakt. Ze bieden de meest unieke en opvallende pieces aan, maar ook subtiele varianten, die je het liefst dag en nacht omhoudt. Naast het creëren van draagbare kunst, wil Ende Collective je inspireren en motiveren om je creativiteit te ontwikkelen en een gepassioneerd leven te leven. Dus… Daar maar mee beginnen door een tof item van Ende Collective te rocken? 

Hoe het idee werd geboren

Ende Collective werd gelanceerd in september 2016 door kunstenares en metaalsmid Krista Gambrel. Een tijdje terug, toen Krista Beeldende Kunst studeerde, raakte ze geïnspireerd door een verhaal dat haar docent vertelde. Het verhaal ging over een vrouw genaamd Ende: één van de eerste vrouwelijke artiesten die haar kunstwerken signeerde in de tiende eeuw. Krista kreeg kippenvel bij het horen van dit verhaal. ‘De gedachte om als eerste van de hele wereld iets te doen, fascineerde me. Die dag maakte ik een aantekening in mijn iPhone, dat als ik ooit een bedrijf zou hebben, ik het zou vernoemen naar Ende. Ik denk dat ik het verlangen had om op een dag net zo badass te zijn als haar.’

Sieraden die je nooit eerder hebt gezien

Alle sieraden van Ende Collective zijn honderd procent handgemaakt. Ze zijn gemaakt van sterling zilver, goud of brons, en achter elk sieraad zit een speciale betekenis. De nieuwste lijn, ENDE 2017, is afgelopen week gelanceerd: lekker minimalistisch, maar tegelijkertijd heel veelzijdig. Sommige sieraden zijn super uniek en opvallend, en kun je zelfs op verschillende manieren dragen. Hallo fashion statement! Ben je niet zo gek op opvallend, dan kun je voor één van de subtielere pieces gaan.

De sieraden van Ende Collective

Boodschap achter de sieraden

Niet alleen de sieraden zijn geweldig, maar ook de boodschap achter de designs: ‘onze sieraden zijn een geheugensteuntje, om mensen er aan te herinneren dat je niet volgens alle zogenaamde richtlijnen van de maatschappij hoeft te leven. We willen mensen laten inzien dat ze, als individu, de wereld positief kunnen beïnvloeden.’ Ende Collective wil je inspireren om je meest krachtige en beste zelf te zijn, en om een gepassioneerd leven te leven. Een prachtige boodschap!

Empowerment van vrouwen

Naast het creëren van supertoffe sieraden met een sterke boodschap, heeft Ende Collective nog een missie: het empoweren van vrouwen. ‘Het creëren van kansen voor vrouwen in business en kunst, onder andere door samenwerkingen aan te gaan, is heel belangrijk. Het hervormt het concept van interactiviteit en het helpt bij het bouwen van een sterke cultuur dat gebaseerd is op het uitwisselen van elkaars sterktes.’

Ende Collective op Instagram: @endecollective
Krista Gambrel op Instagram: @mskristagambrel

MEER MUST-KNOW MERKEN


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


Dit artikel is gesponsord door Ende Collective

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP