Als je aan angsten denkt, schieten je gedachten misschien gelijk naar dingen zoals hoogtes of spinnen. Over die angsten hebben we het niet. Onder het oppervlak liggen veel meer angsten, die jou – vaak onbewust – beïnvloeden in je doen en laten. Wat er voor nodig is om erachter te komen wat jouw diepste angsten zijn, is eerlijkheid. Tegen jezelf. In dit artikel leggen we uit hoe je bewust wordt van je angsten.

 

Wat je graag wilt, maar niet doet

Je staat op het punt om iets te doen, maar opeens gaat je hart als een malle tekeer. Het zweet breekt je uit en het voelt alsof je gezicht in vuur en vlam staat. Door alle ongemakken die je voelt, haak je af. Het liefst zou je vol zelfvertrouwen ervoor willen gaan, maar toch houd je het voor gezien. Sounds familiar? Denk aan: spreken voor een groep, een knappe jongen aanspreken, eindelijk je baas eens vertellen hoe je écht over bepaalde zaken denkt en noem maar op. 

Eerlijke blik naar jezelf

Die situaties zijn mega ongemakkelijk. Het liefst schrap je het gelijk van je harde schijf, alsof er niks is gebeurd. Maar juist in deze situaties vind jij jouw blokkades en angsten. In plaats van weg te lopen, dagen wij je uit om de volgende keer te bedenken: wat houdt mij tegen? Ben je bang voor meningen van anderen, of misschien is het een angst om niet goed genoeg te zijn. Het allerbelangrijkste is om jezelf te confronteren met de waarheid. Wees eerlijk tegen jezelf, dat verdien je. Want daarmee creëer je ruimte voor verandering. High five als je er echt voor gaat!

Let op de seintjes

We helpen je graag een beetje op weg. Het allerbelangrijkste is om te letten op een paar subtiele seintjes. Je lichaam vertelt je vaak al genoeg. Word bewust van een kloppend hart, knalrode wangen of een hittegolf uit het niets. Overkomt het je? Grote kans dat je in een situatie zit die jij eng vindt. Sta even stil en voel wat je zo eng vindt aan de situatie. Een ander aandachtspunt: je hart overstroomt van geluk bij het denken aan iets dat je graag wil doen of bereiken, maar je onderneemt geen actie om het te realiseren. Laat dat niet onopgemerkt gebeuren. Neem een moment om goudeerlijk na te gaan: waarom ga je er niet voor?

Achter je angst schuilt jouw grootsheid

De volgende stap is om uit je comfortzone te stappen en jouw angst te overwinnen. Het is een intens proces, vol met ups en downs. Momenten waarop je door de grond wil zakken gegarandeerd. Maar het is het allemaal waard, beloofd! Achter je angsten schuilt namelijk jouw grootsheid. Een powerbabe, die doet wat ze wil, met ongekend zelfvertrouwen. En dat is het beste gevoel in de wereld. De keuze is aan jou… Ga je voor een FearLess way of living, door je angsten recht in de ogen aan te kijken? Of blijf je rennen?

Volg ons, zodat je niks mist!

Zo blijf je jouw angsten de baas

Soms lijkt alles compleet buiten jouw controle, vooral op momenten waarop je zwart ziet van angst. De ene na de andere bangmakende of beperkende gedachte schiet door je hoofd. Je trekt onbewust alles compleet uit perspectief. En daar sta je dan, met een machteloos...

read more

Spoiler! Angsten blijven voor altijd bij je

Misschien was het lezen van de titel een dikke domper voor je, maar geloof ons, het is oké! Hoewel angsten voor altijd bij je blijven, wil dat niet zeggen dat deze angsten je blijven beperken. Integendeel zelfs! Wanneer jij echt tot het uiterste gaat, zijn je angsten...

read more

Je angsten rationaliseren doe je zo

Als je eenmaal bewust bent van je denkpatronen en de angsten die daaruit voortvloeien, is het tijd voor logisch denkwerk. Waarom? Angsten komen van een niet-rationele plek. Zoals je inmiddels weet, zijn angsten niets meer dan gebakken lucht. Daarom is rationeel er...

read more
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial