Beauty secret: gezond eten voor een stralende huid

BEAUTY-SECRET--GEZOND-ETEN-VOOR-EEN-STRALENDE-HUID---TORNADEAUX-Magazine---Body-en-Beauty-

Angelina Jolie, Adriana Lima en Jennifer Lawrence hebben één ding gemeen. Naast dat ze beroemd zijn, hebben ze allemaal een flawless skin. Om jaloers op te worden! Maar hé, wat niet is kan nog komen. Wist je dat gezond eten niet alleen goed is voor je kilo’s, maar dat het ook je huid van binnenuit mooi maakt? Een stralende huid en een stuk minder pukkels, door simpelweg deze healthy producten aan je boodschappenlijstje toe te voegen.

Gekleurde groenten en fruit

Producten met veel natuurlijke kleurstoffen zijn supergoed voor je huid. Ze bevatten veel water, mineralen, vitaminen en de nodige antioxidanten: de perfecte mix voor een stralende huid! Een paar voorbeelden van gekleurde groenten zijn spinazie, broccoli, en rode paprika. Heb je liever fruit? Ook frambozen, mango’s, aardbeien en bramen doen de truc. Yum!

Blueberries to the rescue!

Blauwe bessen zitten barstens vol met antioxidanten en beschermen daardoor je huid tegen schade, aantasting en veroudering. En nog een leuke bonus: ze schijnen allerlei nare ziektes te voorkomen. Klein, maar heel fijn!


Pukkeluitbraak? Na een weekje natuurlijk detoxen weer pukkelvrij!

Doe de detox

Water

Hydrateren is waarschijnlijk het allerbelangrijkste voor een gladde en vooral stralende huid. Hoe werkt dat dan? Als jij veel water drinkt, krijgen je nieren de kans om je bloed te reinigen. Het gereinigde bloed brengt alle goede bouwstoffen weer naar je huid. Tijd om die waterfles te vullen!

Nuts about nuts

Noten bevatten megaveel gezonde vetten en eiwitten. Vooral walnoten schijnen heel goed te zijn voor je huid, omdat die boordevol zitten met essentiële vetzuren. Enne… Noten zijn ook nog eens goed voor je brein en zorgen voor een beter humeur. The beauty and the brains, met dank aan noten!

About the bees

In de zomer zijn ze soms om gek van te worden, maar we mogen de bijen dankbaar zijn voor hun werk. Onbewerkte honing is namelijk onwijs goed voor je huid. Het is minder zoet dan honing uit de supermarkt, maar door een groene smoothie of een bakje kwark is het heerlijk. Naast dat het eten van honing goed is voor je huid, maak je er ook gemakkelijk DIY lipscrub van. Een pukkelvrij gezicht én geen droge lippen meer. Win-win!


Droge lippen zijn verleden tijd met de DIY honing lipscrub!

DIY Honing lipscrub maken

Avocado

Je kunt geen lunchroom meer binnenlopen zonder dat deze groene rakker op het menu staat, en dat is zo gek nog niet. De avocado zit, net als noten, bomvol gezonde vetten en bevatten de goede vetzuren. Deze vetzuren helpen tegen rode huiden remmen ontstekingen. Pas wel op met te veel avocado, want ook gezonde vetten dragen bij aan je kilo’s.

Peulvruchten

Je zou eigenlijk dagelijks peulvruchten moeten eten, zoals kikkererwten, kidneybonen of snijbonen. Ze zitten vol met eiwitten en essentiële aminozuren. Ze remmen veroudering van de huid en zorgen voor een algeheel gezonder lichaam. Bovendien zit je er sneller en langer vol van, dus ook voor de kilo’s zijn ze geweldig. Je kunt ze eten in plaats van rijst, als een burger of je maakt er soep van. Elke dag peulvruchten is dus echt niet saai!

Een lekker eetschema met deze producten? Die volgt snel!

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Marloes

Over Marloes

Marloes Teunissen-Arends - Een kopje tekst - Mooier Leven


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP