Babes on a budget: je huis goedkoop inrichten

Een-slet-met-je-budget-je-huis-goedkoop-inrichten---TORNADEAUX-Magazine---lifehacks

Dit artikel is onderdeel van de nieuwe rubriek, waarin we bespaartips met je delen. Als je een babe on a budget bent, wil dat niet zeggen dat je platzak bent of weinig geld verdient. Het houdt simpelweg in dat je zoveel mogelijk dingen koopt, binnen het budget dat je voor jezelf stelt. Slim omgaan met je geld, dus. Hoeveel geld je ook verdient, een woord om te onthouden is simplify’. Hoe simpeler en goedkoper jij leeft, hoe sneller je kapitaal opbouwt. Dit rubriek is daarom voor iedereen onderweg naar de top. Hier lees je hoe je je huis inricht voor nop. Dus heb je net een nieuwe woning gekocht? Of kan jouw stulpje wel een make-over gebruiken? Richt je huis goedkoop in met deze tips!

1   Goedkoop inrichten met een vast budget

Stel van tevoren een budget vast, zo weet je precies hoeveel je te besteden hebt aan de inrichting van je huis. Verdeel het over de verschillende categorieën, zoals accessoires, meubels en servies. Houd bij het shoppen alle hoeken van je huis in gedachten. Dus ga niet voor een hele dure bijzettafel voor in de woonkamer, als je daardoor geen bank meer kunt kopen.

2  Koopjes uit kringloopwinkels

Nu je weet dat je budget is, is het de kunst om zoveel mogelijk spullen te kopen van dat geld. Wat nu? Thrift shopping! Als je aan kringloopwinkels denkt, denk je misschien aan een stoffige bedoening, veel oude troep en een muffe geur. Negeer dit imago, want geloof ons: kringloopwinkels zijn je beste vriend. Ze hebben er van alles. Van op kleur gesorteerd servies, tot supertoffe vintage items die verder niemand anders heeft. En al deze pareltjes koop je voor praktisch niks. Gewoon doen dus!


Makkelijk geld bijverdienen?
Dat doe je zo!

6 manieren om geld bij te verdienen


3   Vraag familie en vrienden

Rondvragen bij vrienden en familie is een andere manier om goedkope spullen te scoren. Wie weet kan je voor een prikkie wat leuke meubels van ze overnemen. Wat ook kan, is ruilen. Zoek iemand die ook toe is aan vernieuwing, en help elkaar! ‘Jij bent uitgekeken op je bijzettafel? Mooi, die wil ik wel, krijg jij mijn loungestoel!’

4   Recycle en wees creatief

Vind je je boekenkast te oubollig of mis je kleur als je naar de woonkamer kijkt? Tover dan de verf, gereedschap en de oude kledingstukken maar tevoorschijn. In de wondere wereld genaamd Pinterest vind je superleuke en originele pimp-tips, waarmee jij jouw meubels en accessoires zelf een nieuw leven geeft. Het voordeel hierbij: je kan maken wat jij wilt en het kost geen cent.

‘Maar wat als ik het verpruts?’
Girl… Neem het risico!

3 redenen om vaker risico's te nemen

 

5   Besparen op woonaccessoires: vergelijk!

Het liefst koop je gelijk iets wanneer je het mooi vindt, maar neem je tijd voor research. Houd folders in de gaten, speur Marktplaats en Facebook-verkoopgroepen af en vergelijk het assortiment van verschillende winkels. Kies liever voor de Zeeman, Wibra of Action dan de Blokker of HEMA: bijna dezelfde woonaccessoires En leuker voor je portemonnee.

6   Onderhandel voor de laagste prijs

Onderhandelen doe je niet alleen op de markt, maar ook in meubelzaken. Vooral bij een product met een lange wachttijd of bij aanschaf van meerdere dingen is er een kans dat je het voor elkaar krijgt. Een handige one-liner om de prijsverlaging voor elkaar te krijgen: ‘is dit het beste dat je kunt doen?’ Deze vraag doet wonderen. Enne… De aanhouder wint, goed om in gedachten te houden dus!

Benieuwd naar bespaartips op andere vlakken? Binnenkort volgen er meer ‘babes on a budget’-artikelen!

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Lisa

Over Lisa

Lisa-Meijer---TORNADEAUX-Magazine---Tekstschrijfster


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP