Ik heb me altijd een outsider gevoeld, de rare eend in de bijt. Ik was het ‘aparte’ meisje, dat niemand goed kon definiëren. Het was niet zo dat ik geen vrienden had, maar ik was bang om mezelf te laten zien aan de wereld. Wat als ze de echte ik niet leuk zouden vinden? Daar heb ik lang mee geworsteld. Maar, nu is die angst is verleden tijd. Ik ging van angst, naar liefde. 


Ben ik raar?

Het was niet zo dat ik geen vrienden had of stil en verlegen was. Sterker nog, ik viel wel op en had op school altijd wel mensen waarmee ik omging. Toch voelde ik mij nooit mezelf in groepen. Ik ben dan ook iemand die graag alleen is en zichzelf prima kan vermaken. De drang om echt ergens bij te horen was er niet. Maar toch dacht ik dat ik ‘raar’ was… Ken je dat?

Geen hokjes

Waarom ik dat dacht? Ik ben iemand die bestaat uit een hoop tegenstellingen. De inhoud van mijn kledingkast bestaat uit tien verschillende soorten stijlen. Daardoor kan ik me telkens heel anders kleden. Ik houd van oldschool RnB en hiphop, maar ook zing ik vrijwel ieder nummer uit de jaren 60/70 mee, ga ik los op rock muziek, zing ik een frans chanson of dans de hele avond op latin of dancehall. Kortom: ik ben totaal niet in een hokje te plaatsen.

Vrijheid, let’s celebrate!

Uiteindelijk besefte ik me dat ik dat eigenlijk ook wel heel erg prettig vind. Ik heb namelijk altijd veel verschillende types als vrienden gehad, daar heb ik weer onwijs veel van genoten en geleerd. We houden onszelf vaak zo klein, omdat we denken dat we iemand moeten zijn. Is dat niet zonde? Ik vind van wel! Want toen ik eindelijk mijn authentieke zelf durfde te laten zien, ging er een wereld voor mij open. Ineens zagen mensen mij als een badass. Ik kreeg berichtjes van jonge meisjes die mij vertelde dat ze mij bewonderen. Ik merkte ook al snel dat ik me veel meer gewaardeerd voelde, toen ik besloot om mezelf niet meer klein te houden uit angst om anders te zijn. Dat vier ik nu elke dag!

Van angst naar liefde

Het is geen makkelijk process geweest voor mij. Vooral in deze social media wereld is de druk om erbij te horen enorm groot. Dat maakt het eigenlijk nog enger om te laten zien wie je nu echt bent. Zonder filters, zonder maskers. We zijn allemaal uniek en toch allemaal hetzelfde. Iedereen gaat door onzekerheden en angstige situaties heen. Ik ben volledig van mijn authenticiteit gaan houden, waardoor mijn angst niet meer op de voorgrond staat. Ik wil jou uitdagen om daar ook voor te gaan, ook op social media.

Je authentieke zelf, die is het allermooist.

Liefs, 

Pascalle

 

Volg Pascalle op Instagram: @pascalle_

Volg ons, zodat je niks mist!

Zo blijf je jouw angsten de baas

Soms lijkt alles compleet buiten jouw controle, vooral op momenten waarop je zwart ziet van angst. De ene na de andere bangmakende of beperkende gedachte schiet door je hoofd. Je trekt onbewust alles compleet uit perspectief. En daar sta je dan, met een machteloos...

read more

Spoiler! Angsten blijven voor altijd bij je

Misschien was het lezen van de titel een dikke domper voor je, maar geloof ons, het is oké! Hoewel angsten voor altijd bij je blijven, wil dat niet zeggen dat deze angsten je blijven beperken. Integendeel zelfs! Wanneer jij echt tot het uiterste gaat, zijn je angsten...

read more

Je angsten rationaliseren doe je zo

Als je eenmaal bewust bent van je denkpatronen en de angsten die daaruit voortvloeien, is het tijd voor logisch denkwerk. Waarom? Angsten komen van een niet-rationele plek. Zoals je inmiddels weet, zijn angsten niets meer dan gebakken lucht. Daarom is rationeel er...

read more
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial