8 Eenvoudige hacks voor hakkendragers

8-Eenvoudige-hacks-voor-hakkendragers---TORNADEAUX-Magazine

We kennen het pijnlijke gevoel na een hele dag hakken dragen allemaal… Die laatste eeuwigdurende meters, waarin je alleen nog maar kan denken aan het uitschoppen van die krengen zodra je een stap binnen de deur zet. Met deze simpele trucjes zorg je ervoor dat je killer heels niet langer letterlijk ‘killing’ zijn. Het maakt je leven als hakken-lover een stuk dragelijker. Hier komen ze!

1 Warming-up

Het lopen op hakken voelt vaak als het beoefenen van olympische sport en daarom, zonder grappen, is een goede warming-up megabelangrijk. Strek van tevoren je hamstring en tenen een paar keer en draai wat rondjes met je enkels voordat je je hakken aantrekt. Het klinkt misschien overdreven, maar het werkt echt!

2 Blarenpleisters

Een slimme meid is overal op voorbereid: neem altijd een setje blarenpleisters of gelpads mee. Door deze op verschillende drukpunten te gebruiken, verminder je de wrijving tussen bijvoorbeeld de bovenkant van je voet en je schoen. Meer comfort tijdens het lopen gegarandeerd!

3 Haarlak

Glijden jouw voeten vaak alle kanten op in je hakken? Spuit dan wat haarlak in je schoen voor een betere grip. Ben je bang dat je hiermee je schoen beschadigt? De lak op je voeten spuiten is ook een optie. Wat ook voor minder geglij zorgt, is met blote voeten in je pumps stappen. 

4 Babypoeder

Met een beetje babypoeder op je voeten krijg je gemakkelijker je pumps aan. En dat is niet alles: het vermindert ook de wrijving tijdens het lopen. Heb je geen babypoeder in huis? Een beetje vochtinbrengende crème op je voeten doet ook wonderen!

 

Ben je een beginnende hakkendrager?

Tips voor niet-hakkendragers

 

5 Antislip-tips

Je zool bewerken met een scherp mesje. Als de onderkant van je nieuwe hakken heel glad zijn, waardoor je hier en daar een slippertje maakt, is dit een handige truc. Om meer grip te creëren, maak je verticale dunne sneetjes in de breedte van de zool.

6 Hakken met plateauzool

Een schoen met plateauzool helpt je om op een slimme manier vals te spelen. Dankzij de plateauzool is de feitelijke hoogte van je hakken lager dan het van de buitenkant eruit ziet. Oftewel: meer draagcomfort en toch die extra lengte, win-win!

7 Zooltjes

Een zooltje verlicht de pijn van hoge hakken. Kies voor exemplaar dat de bal van je voet ondersteunt en waarmee je slippen voorkomt. Zijn je schoenen te strak voor een zooltje? Ga dan langs de schoenmaker om je ze een beetje uit te laten rekken.

8 Gouden tip

Tot slot dé tip voor jou als hakkendrager: plak je derde en vierde teen (geteld vanaf je grote teen) aan elkaar vast. Er loopt namelijk een zenuw precies tussen deze tenen door. Als je ze aan elkaar vastplakt met tape of pleisters, verlicht je de druk op die zenuw. Hierdoor verminder je de pijn. You’ll thank us later!

 

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Merel

Over Merel

Merel-Broere---TORNADEAUX-Magazine---Tekstschrijfster


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP