8-Dingen-die-leiden-tot-succes---TORNADEAUX-Magazine

Succesvol zijn, dat is wat je wilt. Maar, hoe word je dat? Succesexpert Richard St. John kreeg die vraag jaren geleden van een arme student. Een vraag, die hij op dat moment nog niet kon beantwoorden. Hij ging op onderzoek uit. Vijfhonderd interviews later – met de meest succesvolle mensen ter wereld – had hij het antwoord. Er rolden acht dingen uit die leiden tot succes. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Nu weet je wat je te doen staat. Het lijkt een hele opgave, maar laat je niet ontmoedigen: alles begint bij de eerste kleine stappen in de goede richting!

1  Passie

Doe wat je doet uit liefde, niet voor het geld. Als je handelt vanuit je passie raak je veel meer levens en kom je verder. En de grap is: als je het doet voor en uit liefde, komt het geld vanzelf!

2  Hard werken

Dag in, dag uit: je moet blijven zwoegen om telkens weer een stap vooruit te zetten. Succesvol worden vergt hard werken. Het komt niet zomaar aanwaaien. Kijk hierbij wel uit dat je niet verzuipt in al het harde werken. Het moet ook leuk zijn. Word geen workaholic, maar een workafrolic!

3  Focus

Als je al je energie in één project steekt, is de kans van slagen veel groter. Je zet letterlijk alles op alles om het voor elkaar te boksen. Een duidelijke focus, leidt sneller tot succes. 

4  Word ergens heel goed in

Zorg dat je heel goed wordt in hetgeen waar je je op focust. Of liever: uitmuntend goed. Je hebt hier geen bakken vol talent voor nodig. Door constant te oefenen, te leren en te doen ben jij binnen no-time expert op jouw gebied.


Succes is een vage term, vind je niet?

De betekenis van succes

5  Push jezelf

Je moet veel dingen overwinnen onderweg naar succes. Daarom is jezelf blijven pushen van groot belang. Fysiek, maar vooral ook mentaal. Enne… Dat is niet altijd gemakkelijk! Heb je moeite met jezelf pushen? Zoek dan een persoonlijke cheerleader die je er bij helpt.

6  Ideeën

Succes begint bij een idee. Voor het bedenken van een goed idee heb je geen gave nodig. Een kritisch luisterend oor, een nieuwsgierige houding en het connecten met veel verschillende mensen is voldoende. Heb je een idee? Blijf er niet mee in je hoofd zitten. Voer het uit!

7  Zet door

Doorzettingsvermogen is een must. Je moet doorzetten, zelfs op de momenten dat je het liefst de handdoek in de ring gooit. Hoeveel CRAP er ook op je pad komt, the show must go on!  

8  Dien anderen

Rijk en succesvol word je alleen wanneer je anderen dient. Handel je vanuit een egoïstisch oogpunt? It ain’t gonna work! Waarde toevoegen aan de levens van anderen is de enige manier om écht succes te boeken.  

 

 

Dit artikel is geschreven door Sanne van der Ploeg

Over Sanne

Sanne van der Ploeg - Executive editor - TORNADEAUX Magazine


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP