6 manieren om makkelijk geld bij te verdienen

6-manieren-om-makkelijk-geld-bij-te-verdienen

Hoe oud je ook bent, en wat je ook doet: tegen wat extra geld bijverdienen zegt niemand ‘nee’. Een side hustle is dé manier. Dat kan een krantenwijk of een ander vast bijbaantje zijn, maar het kan ook leuker en zelfstandiger. Hier zes manieren waarop jij op je eigen houtje makkelijk geld kunt bijverdienen. #girlboss!

1. Deel je eigendommen

Tegenwoordig leven we in een heuse deelmaatschappij: we delen letterlijk alles met elkaar. Naast alle highlights uit je leven op social media, kun je ook je eigendommen delen. Verhuur bijvoorbeeld je kamer/appartement via AirBnB als je zelf weg bent, of je auto die je toch bijna nooit gebruikt via Car2Go. Easy money, toch?

2. Geef les in wat je weet

Mensen helpen met je kennis tegen een vergoeding: win-winsituatie! Ben je supergoed in een bepaald vak op school? Help klasgenoten door een bijles te organiseren tegen een vergoeding. Of organiseer een cursus of één-op-éénsessies als je een ervaren professional bent, om beginners binnen jouw vakgebied te helpen groeien.

Vind je het spannend om risico’s te nemen? Hier belangrijke redenen waarom je het toch zou moeten doen >>

3. Verkoop je troep

Je hebt altijd meer spullen – *ahum* troep –  dan je denkt. Maak eens een rondje kast/zolder/opslagplaats om alles onder het stof vandaan te halen. Zet wat je niet meer gebruikt op marktplaats (of ga ermee op een rommelmarkt staan), ook wanneer je denkt dat niemand het gaat kopen. In jouw ogen is het wellicht troep, maar onthoud: one man’s trash is another man’s treasure!

4. Neem je hobby serieuzer

Tof dat je een hobby hebt, nog toffer als je het next level aanpakt! Als je iets maakt – denk: tekeningen, sieraden, bloemstukken, e.d. – probeer dan je creaties actief te verkopen. Ben je juist heel goed ergens in, zoals zingen, fotograferen, make-uppen of iets dergelijks? Bied dan je dienst actief aan. Tegenwoordig zijn er enorm veel Facebookgroepen, waarin heel veel oproepen worden geplaatst. Vaak zoekt men niet eens perse naar een professional, dus grijp je kansen en laat zien wat je kunt!

5. Help anderen

Een ander uit de brand helpen en er zelf wat aan overhouden. Handig! Denk hierbij aan oppassen, schoonmaken, tuinieren of boodschappen doen. Dit kan zijn voor een druk gezin, maar ook voor je buurvrouw op leeftijd. Hoe je aan zulke adresjes komt: vraag actief rond, plaats een bericht op social media en hang je oproep op het prikbord in de lokale supermarkt.

Meer geld, meer tijd om te relaxen >> 

6. Geld voor klikken

Een paar cent voor een klik op een mail, of voor het invullen van een enquete. Zo’n drie per dag, een seconde werk. Makkelijk geld bijverdienen, toch? Het tikt op een gegeven moment wel aan, zonder dat je er echt moeite voor hoeft te doen. EuroClix is een heel groot bedrijf waarbij je je kunt aansluiten om op deze manier bij te verdienen, maar je hebt ook bijvoorbeeld Spaar4Cash, ZinnGeld en Qassa.

 


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP