4 manieren om filantroop te worden

4-different-ways-to-become-a-philanthropist--TORNADEAUX-Magazine

Als vrouw zijnde is het soms lastig om alle ballen hoog te houden. Je hebt een carrière en dagelijks wacht er thuis een huishouden (inclusief partner en kids) op je. De tijd die je overhoudt, besteed je vaak aan je sociale leven of jezelf. Toch, ondanks je overvolle schema, denk je misschien aan hoe je meer kunt bijdragen aan de maatschappij voor een ultiem gevoel van voldoening. Grote kans dat het eerste waar je aan denkt geld doneren is. Maar er zijn meer opties in liefdadigheid-land! Lees hoe je filantroop wordt op een manier die bij jou en je schema past.

1 Vrijwilligerswerk

Heb jij vrij veel tijd over naast jouw baan? Check dan de website van je favoriete goede doel en kijk wat jij kunt doen om te helpen. De mogelijkheden zijn eindeloos: van social media manager en administratief medewerker, tot persoonlijk contact met cliënten. Alle hulp is welkom! De organisaties zijn immers vaak afhankelijk van vrijwilligers op bijna alle vlakken. Het meest effectieve is om telefonisch contact op te nemen met de organisatie. Zo bespreek je gelijk wat de mogelijkheden zijn binnen jouw interesses en vrije uren.  

2 Word ambassadeur

Status en bekendheid zorgen voor veel aandacht, vandaar dat ambassadeurs van goede doelen vaak bekende mensen zijn. Zo zet Renate Verbaan zich in voor Unicef en werkt Floortje Dessing samen met het Rode Kruis. Maar je hoeft niet persé BN’er of Insta-famous te zijn om ambassadeur te worden. Door social media is de game veranderd! Het enige wat je nodig hebt is een goed idee dat de potentie heeft om viral te gaan. Neem de ice bucket challenge bijvoorbeeld: een heel simpel idee, dat bakken met geld en aandacht heeft opgeleverd voor de spierziekte ALS. 

 

Het is belangrijk voor je eigen geluk om te geven. Waarom?

12 redenen om vaker te geven


3 Fondsenwerving & Sponsoring

Weet je nog, die goede oude tijden waarin je meedeed aan een sponsorloop of koekjesverkoop om geld op te halen? Spoiler alert – dat werkt nu nog steeds! Als je binnenkort een marathon rent, een mountainbike wedstrijd rijdt of deelneemt aan iets anders: laat je sponsoren. Benader je familie, vrienden, buren en vraag je werkgever om je als bedrijf te sponsoren. Ben je niet zo sportief, maar hou je wel van bakken en eten? Een bake-sale organiseren kan ook. Dit zijn gemakkelijke, doeltreffende en vooral leuke manieren om geld op te halen én bekendheid te creëren. Simpelweg wat geld doneren is half the fun, en veel minder effectief.  

4 Hey buddy

Niks is leuker dan iemands buddy worden. Je bent hierbij het lichtpuntje in het leven van iemand die het nodig heeft. In plaats van geld te geven, geef jij tijd. De tijd breng je door met iemand die eenzaam of hulpbehoevend is. Denk aan ouderen, kinderen met een leerstoornis, jongeren met een heftig verleden of een gezin dat het moeilijk heeft. Dit is de meest persoonlijke en verrijkende manier om bij te dragen aan het welzijn van een medemens.

Ga ervoor!

Je hebt nu alle handvaten om een filantroop te worden. Of je dit nou doet door middel van het steunen van een groot gevestigd goed doel, een plaatselijke organisatie of een individu. Dat is aan jou. Zolang je maar weet dat ook jij heel gemakkelijk een positieve stempel kunt drukken op het leven van velen. 

 

Bij TORNADEAUX Magazine steunen wij doelen die onze normen delen en een positieve impact hebben op het dagelijkse leven van meisjes en vrouwen. Een voorbeeld hiervan is Fier: een Nederlandse organisatie dat vrouwelijke slachtoffers van mensenhandel en seksuele uitbuiting helpt. Stay tuned voor een interview met Fier!

Heb je zelf een inspirerend verhaal over liefdadigheid?
Neem contact op! Morraya@tornadeaux.com

 

Dit artikel is geschreven door tekstschrijfster Morraya

Over Morraya

Morraya---TORNADEAUX-Magazine---copywriter-and-translator


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP