12 Redenen om vaker te geven

12-Redenen-om-vaker-te-geven---TORNADEAUX-Magazine

Het leven voelt steeds vaker als een stroomversnelling. Om alles bij te benen ben je vaak onbewust alleen met jezelf en je eigen leven bezig. Het denken en geven aan anderen schiet er daardoor geregeld bij in. Zonde! Geven, in de breedste zin van het woord, is namelijk enorm verrijkend. Al is het iets kleins, dat amper tijd kost. Een klein gebaar, heeft een groots effect: voor anderen, maar ook zeker voor jou. Geloof ons, het is écht de moeite waard om vaker te geven.

1 Je verrijkt levens, inclusief dat van jou

Door te geven verrijk je iemands leven met blijdschap, dankbaarheid, hoop, geluk, liefde, zelfvertrouwen, waardering en zoveel meer. Met een klein gebaar, maak je grote impact in iemands leven. Maar ook in dat van jezelf! Doordat jij zichtbaar bijdraagt in het leven van de ander, word jij ook overrompeld door allerlei positieve emoties. Enne… meer positieve emoties betekent een gelukkiger leven. Want: jouw geluk zijn de emoties die je van dag tot dag leeft.

2 Minder materialistisch

Als je veel geeft, zie je regelmatig het effect dat geven op mensen heeft. De reacties van de mensen die jij verblijdt zijn priceless. Je beseft dat geven minstens zo leuk is dan krijgen. Of leuker zelfs. Ook merk al snel je dat de meest waardevolle giften niet tastbaar zijn, waardoor je zelf ook minder materialistisch wordt. 

3 Wie goed doet, goed ontmoet

Wanneer jij mensen helpt door te geven, hoe klein het bedrag of gebaar ook is, word je onthouden. Anderen zijn sneller geneigd om iets terug te doen. Ze helpen je uit de brand wanneer nodig, of je ontvangt een spontane knuffel, kaart of bos bloemen. Zo maar, uit het niets: omdat jij vrijgevig bent, trek je hetzelfde aan.

4 Tonnen met liefde en waardering

Iedereen is op zoek naar liefde en waardering. Het is op veel meer plekken te vinden dan je denkt. Overal waar je geeft, ontvang je tonnen met liefde en waardering. Niks is dankbaarder ‘werk’, dan het geven van je tijd of geld aan mensen die het nodig hebben. Maar vergeet ook je familie, vrienden, buren en voorbijgangers niet!

5 Lachende gezichten zijn aanstekelijk

Door te geven, tover jij een lach op iemands gezicht. En lachende gezichten zijn aanstekelijk. Stel je voor: jij gaat wandelen met een oudere vrouw uit een bejaardentehuis. Zij heeft enorm genoten, haar dag kan niet meer stuk. ‘s Avonds is ze met een lach van oor tot oor te vinden bij de bingo, waarmee ze tientallen ouderen aansteekt. Een tehuis vol met blije ouderen, doordat jij tijd gaf.

Contributie geeft voldoening

Het is human nature om bij te willen dragen aan het welzijn van anderen. Als je geeft, ben je een goed mens: dat is waar de mensheid van overtuigd is. Geven laat je goed voelen over jezelf. Dus door bij te dragen aan de maatschappij met jouw geld of tijd, voel jij je meer voldaan. 

 

Je kan op meer manieren bijdragen dan je denkt!

Opties in liefdadigheid-land


7 De held zijn is altijd leuk

De oude buurvrouw helpen met boodschappen dragen, oppassen voor een alleenstaande moeder of voorlezen in een kinderziekenhuis: jij bent de held van de dag voor die mensen. Hun blijdschap en dankbaarheid geeft jou een supertrots en gelukkig gevoel. Het is alsof je superkrachten hebt!

8 Het is gratis

De meest waardevolle dingen kosten niks. Een compliment, een luisterend oor, een glimlach, een praatje, advies, hulp in huis, een knuffel: allemaal dingen om te geven die geen cent kosten! Hoe klein het gebaar ook is, je kan iemands dag of zelfs iemands leven ermee veranderen. Zeker de moeite waard, toch?!

9 Gulheid is besmettelijk

Als jij geeft, maak je daar mensen ontzettend blij en gelukkig mee. En het feit is: gelukkige personen geven sneller. Ze weten hoe het is om te krijgen en gunnen anderen dat gevoel ook. Geven heeft dus een soort domino-effect. Steek ze aan!

10 Nieuwe vriendschappen

Mensen vinden je leuk en aardig als je ze iets geeft. Het ijs is gelijk gebroken en er ontstaat veel sneller een band. Nadat iemand iets krijgt, stelt diegene zich gelijk meer open. Er vinden binnen no-time diepe gesprekken plaats, en voordat je het weet heb je een nieuwe vriend(in) erbij!

11 Remedie tegen eenzaamheid

Hierbij hebben we het niet over het geven van geld, maar van tijd. Denk aan alle eenzame ouderen, jongeren die zich nergens thuis voelen of kinderen die verbannen zijn door hun ouders. Jouw gezelschap in de levens van deze personen, verandert alles! Je geeft ze iets om naar uit te kijken, iets om zich aan vast te houden, en misschien zelfs: iets om voor te leven.

12 Innerlijke rust

Als jij veel geeft aan mensen die dat nodig hebben, zie jij verschillende leefomstandigheden voorbij komen. Je bent blij dat je ze kunt helpen, en beseft tegelijkertijd dat jij het eigenlijk heel goed hebt. Hierdoor vind je innerlijke rust: je waardeert meer wat je hebt en bent tevreden over je leven.

 

Dit artikel is geschreven door Sanne van der Ploeg

Over Sanne

Sanne van der Ploeg - Executive editor - TORNADEAUX Magazine


OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Volg TORNADEAUX Magazine op Facebook en Instagram


 

 

  • Comments

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP